The Green House, Singapore, Singapore
K2LD Architects Pte Ltd

The Green House stands as a monolithic copper cube, quietly complementing its context – a lush park opposite the plot. From the outside, the house is a patina-aged copper clad cube with window openings and timber infill carved into the façade. The patina-aged copper cladding not only reflects the luscious greenery in the neighborhood, but also allows the ‘Green Home’ to reduce energy consumption by acting as a heat barrier.

Spatial variation is created through the interplay of double volumes, curved ceiling and sculptured gardens. The design process of volumetric reduction of a nine-by-nine cube provides for cross ventilation and minimises the impact of the massing of the building with respect to the adjacent dwelling units. Both the living spaces and bedrooms enjoy a lush view of the park, bringing home closer to Nature.

More projects by this architect

Enter Here

No Comments

Terms & Conditions   |   Privacy policy   |   Cookie Policy