Split View, Netherlands
UArchitects

This  family which wanted to build this house was motivated by the change of their living situation and wanted to express this also in their new house.

The two children of this family wanted to have their own living surrounding but also wanted to be in close contact with the parents. On the other hand the parents wanted to have more private zones in the new house but also be in close contact with their children.

Every floor of the house had to have an overview of the surrounding. In a certain way  the new house is a translation of the family situation which is undergoing a transformation like many other families in the Netherlands.  

The family wanted a house which is flooded with light, which is experienced each season in a different way and they wanted to experience the surrounding from different locations in the house.

From the outside this house gives a readable split level. A glimpse of the various  functions of the house can been seen at different  corners from outside and inside the house.

The interior of this house and the use is readable at the outside of the house and each side  of the house is reacting in his own peculiar way, one time closed and the other time open, sometimes friendly and the other time hard-minded, sometimes unanswered and the other time it lights up and shows the inside.

No Comments

Terms & Conditions   |   Privacy policy   |   Cookie Policy